71199947_2447243542179772_2301352324552982528_n

Et år på Aktivt frilusliv og botrening skal gi deg nye opplevelser, mestring, opplevelse av samhold og alt annet et folkehøgskoleår skal inneholde. Samtidig skal det forberede deg på voksenlivet i tilrettelagte og trygge omgivelser. Hos oss skal du bli møtt som den du er, der du er. Vi tilpasser undervisninga og ønsker å gi deg spennende opplevelser både inne og ute.

Personlig utvikling – mestring – deltakelse – samhold.  Her må alle delta, ut ifra egne forutsetninger. Det skaper opplevelse av inkludering, trivsel og gir grobunn for vekst. Vårt største fokus er opplevelsene vi skal ha sammen! Derfor kommer vi til å være mye ute, med overnattingsturer både i telt, lavvo, under åpen himmel, hengekøyetur i fjæra og i snøhule på vinteren. Gjennom gode opplevelser som vi deler, vekkes interessen for alt rundt oss, både for natur, oss selv og hverandre. Målet er å skape glede, opplevelser, bygge erfaring og kunnskap om det enkle friluftsliv. Slik at vi kan benytte oss av den fantastiske naturen rundt oss, hele året. Vi bruker nærområdet rundt skolen, men skal også reise bort på korte og lengre linjeturer. Vi skal på båttur i røffe Lofoten, fjelltur i uberørt natur i indre Troms, oppleve stillheten bak en hundeslede og på skitur over grensen til Sverige. Vi skal lage mat på bålet, fiske, sanke og lære om hvordan vi best kan kle oss i ulike typer vær. Vi skal lære å nyte naturen!

En dag i uka bruker vi på skolen, der vi både gjør praktiske gjøremål som vasking og rydding, men også lager mat og har fokus på økonomi og kosthold. Her kan det dukke opp nyttig kunnskap for livet som voksen. Målet for året er at du skal meste mest mulig av dagligdagse gjøremål, for et mest mulig selvstendig liv.

På linjeturen til Europa skal vi ha fokus på det å reise på tur på en trygg måte, oppleve kulturen, spise god mat, og oppsøke de opplevelsene og aktivitetene som hører til det å reise på tur.

Send søknad

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0