linjer_north_face_thumb

FOTO. FRILUFSTLIV – SVALBARD / SØR-AFRIKA

Det arktiske vinterlyset er drøm og myte. Nordlyset er magisk når det flammer og knitrer over himmelen. Minst like magisk er lyset når snøstormen treffer den lave sola, eller det spede skinnet fra ei enslig gatelykt.

Folkehøgskolen Nord-Norge ligger i et av de mest naturskjønne områdene i Norge. Til området her kommer det besøkende og opplevelseslysne fra absolutt hele verden – sommer som vinter.

Tommy, vår proffe fotolærer og ekspedisjonsleder i Arktis og Sør-Afrika, tar deg med til noen av sine favorittsteder. Sammen med han får du oppleve en nærhet til naturen, inkl fugler og dyr, som få er forunt. Tommy vet hvor havørna holder til og hva som skal til for å kunne oppleve den på nært hold. Han kjenner nordlysets luner. Han snakker med ulven så den slikker deg i fjeset i stedet for å bite. På kysten av Senja tar han deg med i båt dit hvor spekkhoggeren holder til. Du får fotogafere hval på nært hold, kanskje til og med svømme med den. I Finnmark og i skolens nærområder kommer du tett på den samiske kulturen. Er du modig nok kan du stå midt i reinflokken og kjenne pusten av reinen og av hornene som prikker deg i sida når flokken farer forbi. På Svalbard får du kjøre hundespann med polarhunder, padle kajakk og overnatte i autentiske fangsthytter.

Et år på friluftsliv/foto-linja vil åpne deg for lyset og naturen på en helt ny måte, og du vil oppleve magien i den nordnorske vinteren.

Som kontrast til alt dette får du også oppleve sommeren i det sørlige Afrika. Spennende mennesker og kultur, ville dyr, vakker natur, varme og mørke sommerkvelder og den evige summingen fra myriader av gresshopper som forteller deg at drømmer må drømmes for å bli virkelige.

Send søknad

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0