01-klatring-turliv-introduksjon

Klatring/Turliv

Med hovedfokus på klatring drar denne linja nytte av det beste Nord-Norge har å by på av friluftsliv.

Klatring/Turliv – Italia og Sør-Afrika

Se hva Klatring/Turliv-linja finner på i Sør-Afrika og Italia. Ser dette ut som noe for deg? Søk nå! http://bit.ly/Fhs-Nord-NorgeSøkNå

Publisert av Folkehøgskolen Nord-Norge Mandag 11. mars 2019

Klatring/Turlivlinja setter klatring i fokus. Vi starter året med å forberede oss på trygg og sikker klatring. Etter det begynner jobben med å utnytte utesesongen i Nord-Norge. Vi drar ut i Norges vakreste landskap, der vi  tilbringer tid i fjellveggen og rundt buldresteinen. Vi setter av tid til å etablere nytt klatrefelt, hvor vi i ettertid kan se et resultat som var vel verdt strevet! Vi går inn i et område der buldre står på rekke og rad, hvor du kan krysse av på din aller første førstebestigning.

Lær deg god klatreteknikk. God kroppsplassering og hvordan man leser ruta på forhånd. Unngå slitasjeskader med god oppvarming og trening. Ta del i den nordnorske kulturen, bli kjent med samisk historie og kultur og bli invitert med inn i lavvoen rundt bålet. Få venner for livet. Del opplevelser og minner med andre. Nyt tida i Skånland, Narvik, Harstad og Lofoten. Vi drar også til Finnmark for å utforske noen av landets nordligste klatrefelt. Vi fokuserer mye på det enorme tilbudet som friluftsliv i Nord-Norge har å by på. Vi sover under åpen himmel med nordlyset dansende over oss. Vi bryner oss på teltlivet i iskalde temperaturer, lærer å sette en god og effektiv leirplass med tarp og blir utfordra til solo-ekspedisjon uten vår kjære insta-face-tweet-maskin.

I Italia drar vi inn de liguriske alpene i Finale Ligure.
Dette er et område spekket med klatrefelt for sportsklatring. Her bruker vi tida utelukkende for å klatre mye og effektivt for å bli tryggere i veggen, samt å bli bedre og sterkere klatrere. Dere vil også få bryne dere på klatring over flere taulengder.

I Sør-Afrika besøker vi Cape Town. Vi får overnatte på toppen av Table Mountain, fjellet under skyen, verdens vakreste byfjell. I tillegg drar vi til Rocklands i den enorme Cederberg fjellrekka, området som byr på endeløse buldre og en stjernehimmel med fremmede galakser til lyden av bavianene som egger hverandre opp.

Ett år på Klatring og turliv på Folkehøgskolen Nord-Norge er mye mer enn bare klatring. Du får bruke tid i gode venners lag, på fisketur, topptur, og kulturelle opplevelser. Bli kjent med deg selv mens du lærer deg å tørke reinkjøtt i lavvoen. Finn den glemte norske historien hos samene. Ta del i reindriften. Sett andre foran deg selv.

Bli med å forme ditt livs beste år!

Send søknad