Se hva vi gjør gjennom skoleåret

Linjetur i Sør-Afrika

Paragliding

MInivinge

Grunnkurs paraglider kjøres på skolen, mens vi reiser ut for å trener med vingene. Det er mye som skal trenes på for å bli en trygg paragliderpilot. Når været, lyset og dagene tillater det trener vi i fjellene, i treningsbakker og på flat mark.

Etter hvert som du får den nødvendige kjennskapen til utstyret, blir trygg nok på teorien og mestringen av vingene på flatmark og i småbakkene, vil vi gradvis gå lengre og lengre opp i fjellsidene. Flyturene blir lengre og høyere i takt med at ferdighetene dine øker.

I utdanningsopplegget til paragliderseksjonen skal det flys ganske mange turer før du får den lisensen som ligger i opplegget. Av den grunn – det blir mye tid ute med vingene.

Link til sikkerhetssystemet (håndboka) til hang og paragliderseksjonen.

 

Speedriding og speedflying

I speedflying flyr du med en speedflyer-/ speedridervinge nær terreng med eller uten ski på beina.

I speedriding flyr du med en speedflyer-/ speedridervinge, med mer kontakt med underlaget og mer skikjøring enn i speedflying. Mindre vinger blir ofte benyttet for å klare å følge terrenget bedre.

Speedrider kompendiet.

 

Fallskjerm

Du får i løpet av året gjort flere selvstendige fallskjermutsprang fra fly.

Grunnkurset i fallskjerm blir kjørt på skolen av instruktører fra fallskjermseksjonen i Norges luftsportsforbund. Når du har fått godkjent kurs og har fått de lisensene du trenger, kan du ta kontakt med hvilken som helst fallskjermklubb i Norge og hoppe der under ledelse av klubbens instruktører.

NB! Selv om du med lisens har rett til å hoppe fallskjerm på eget initiativ i regi av en fallskjermklubb, så plikter du – så lenge du er elev på skolen – å avtale og koordinere all slik hopping med skolens fallskjerminstruktør.

Link til fallskjermseksjonens håndbok.

Link til fallskjermseksjonens utdanningsprogram.

 

Kajakk

Ubaat

Har du lyst å lære eskimorulla? Har du lyst å padle i Lofoten? Har du lyst å surfe med kajakk?
Vi begynner året med grunnkurs i havpadling. Dette gir deg våtkortet. På kurset lærer vi om utstyret, padleteknikk, egenredning, kameratredning og gruppedynamikk. Gjennom året får vi bruk for alle disse kunnskapene når vi drar på ettermiddagsturer, helgeturer og flerdagsturer.

Link til Norges padleforbunds grunnkurs.

 

Friluftsliv

elev

Siden mange av disiplinene du skal lære i løpet av året foregår utendørs, i lavlandet, på fjellet og på havet, så er det også et stort innslag av friluftsliv på linja. Du vil lære hvilket utstyr du trenger, hvordan du skal bruke det og ta vare på det. Du vil også lære å ta deg fram i terrenget sommer som vinter.

Du vil få undervisning i hvordan skredfarlige områder bygger seg opp, hvilke områder som kan være farlige og hvordan du skal unngå disse.

Du vil også få opplæring i hva du skal gjøre dersom noen av dine turkamerater eller andre fjellfarere kommer ut for skred. En del overnatting i telt blir det også.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0