På start med paraglideren

Her finner du nyttig informasjon om ekstremsport linja

Utstyrsliste (klikk for å laste ned)

Her behøver du ikke å kjøpe deg til fant på det nyeste av goretex. Vi skal uansett opp i fjellene, både sommer og vinter, for å fly paraglider, lære om navigering, skred osv. Vi skal også ut på havet for å padle kajakk. Ettersom vi ikke alltid har et oppvarmet hus å krype inn i etter dagens økt, må du være forberedt på litt teltliv. Om du ikke har klær som holder deg varm under alle forhold, blir opplevelsen deretter.

For å fly paraglider må du ha høye fjellsko som gir god støtte over ankelleddet.

For å fly speedrider som vi gjør etter jul, må du ha både slalåmsko og ski. Her kan du gjerne komme med det billigste og enkleste utstyret, for her er det ikke skikjøringen som er viktigst, men selve flygingen med vingen. Skoene må være varme nok for bruk på fjellet. Er skoene for trange, vil det hindre blodtilstrømningen til føttene, og du blir kald.Er skolene for store blir det vanskelig å stå stødig på skiene. Når det gjelder bindinger, så lønner det seg å investere i et par gode randone bindinger som er greie å gå med i oppoverbakke og som løser ut på et skikkelig vis når du faller. Du behøver ikke å ha med skiene til skolen når du kommer i august, men heller ta de med etter høstferien eller nyttår.

Vinger til å fly med, samt kajak, har vi allerede på skolen

Opplæring i påkledning får du på skolen. Her får du også oversikt over hvilket utstyr som finnes på markedet, bruken av utstyret og hvordan du skal ta vare på klær, utstyr og annet materiell. Vi vil også ha en nærmere gjennomgang av elevenes utstyr og bekledning før vi drar ut på de første turene. Om det skulle være nødvendig vil vi også komme med forslag til endringer.

Dersom en elev har utstyr som er uegnet til formålet, vil eleven måtte skaffe tilfredsstillende utstyr, før det blir gitt anledning til å være med på tur.

Bokliste

The Parachute And Its Pilot Brian Germain Anbefales
Den lille snøskredboka Kjetil Brattlien Anbefales
Paragliding Werner Johannesen – Ronny HelgesenFredrik Jensen Obligatorisk.
http://pilotbutikken.no/paragliding-lrebok.html Denne boken kan du med fordel ha gjort deg litt kjent med allerede før skolestart.
Fra Møysalen til Elgens fot Redaktør: Øystein Normann Valgfri.Beskriver turterrenget i umiddelbar nærhet til skolen
Turguide Lofoten Kristin Folsland Olsen Valgfri.Beskriver turterrenget og anbefaler turer i Lofoten-området, et par timers kjøring fra skolen.

Alle lisenser innenfor luftsport som du får ta i løpet av skoleåret, er underlagt regelverk og kursopplegg fra Norges luftsportsforbund. Instruktører er utdannet og godkjent som instruktør av de respektive underavdelinger i luftsportforbundet (fallskjerm og paraglider).

Kurs i padling blir gitt av instruktører godkjent fra Norges Padleforbund.

Gjennom hele året er sikkerhet, sikkerhetsforståelse og sikkerhetsoppfattelse en stor del av undervisningen. Xtremsportlinja benytter seg også av gjesteforelesere fra forsvaret og andre som har betydelig kunnskap om å ta seg fram under «varierte forhold» for å utdype forståelsen av friluftsliv og sikkerhet.

Du må være fylt 18 år ved skolestart i august. Det er ingen øvre aldersgrense.

Du må bestå legesjekk for fallskjermhoppere før fallskjermkurset.
Link til legeskjema

Du må kunne skrive under på paragliderseksjonens egenerklæring om helse som lyder som følger:

«Jeg erklærer herved at jeg er fysisk og psykisk skikket til å fly paraglider. Jeg erklærer at jeg ikke har noen sykdommer som kan gjøre meg uegnet til å fly, slikt som epilepsi, diabetes ol. Jeg er klar over at jeg til enhver tid plikter å underkaste meg doping- eller rusmiddelkontroll, herunder blodprøve.»

Dersom du ikke kan skrive under på dette, må du ha med legeerklæring på at du er medisinsk skikket til å gjennomføre paragliderkurs.

Du må være i stand til å bære din egen sekk og matpakke.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0