Vann og Villmark

Folkehøgskolen Nord-Norge ligger i et av de mest naturskjønne områdene i Norge. Til området her kommer det besøkende og opplevelseslystne fra absolutt hele verden – sommer som vinter.

Foto/friluftsliv-linja kombinerer fotografi-kunstens metode med friluftslivets eventyr og uforglemmelige øyeblikk.  Et utløp for interesse om natur, kultur, dyreliv og menneskelig vekst og aktiviteter. Vi legger vekt på gode opplevelser og muligheten til å dele dem med andre. Én ekspedisjon til Svalbard hvor vi skal besøke vår søsterskole, Svalbard Folkehøgskole. Der får vi et innblikk i den fantastiske arktiske naturen og Svalbards historie. Én annen ekspedisjon går til Sør-Afrika. Der har vi lokale kontakter som mer enn gjerne viser frem det beste landet har å by på. Her kommer vi tett på vill natur og et vilt dyreliv med engasjerte og dyktige fagfolk. Vi overnatter i nasjonalparker og på andre eksotiske steder med kritthvite strender i umiddelbar nærhet. Dagene fyller vi med innhold til ditt livs eventyr.

Og utallige turer i hele Nord-Norge. Til fots, på ski, med truger eller kano/kajakk. Vi fokuserer på å dra nytte av ressursene rundt oss uten å utnytte dem.

Foto/Friluftsliv på Svalbard

Foto/Friluftsliv er tilbake fra en kanontur på Svalbard! På Folkehøgskolen Nord-Norge tilbyr vi mange ulike linjer med hver sine ulike reiser. Ta en kikk på fhsnordnorge.no og søk du óg! Søknadsskjema finner du her: http://bit.ly/Fhs-Nord-NorgeSøkNå

Publisert av Folkehøgskolen Nord-Norge Onsdag 18. april 2018

Et år på foto/friluftsliv vil åpne deg for lyset og naturen på en helt ny måte, og du vil oppleve magien i den nordnorske vinteren. I vintermørket blir samværet med andre en nøkkel. Når det er som mørkest og kaldest, trekker vi inn i varmen og lager oss trekopp, kanskje en kniv, eller tykke ullkartanker. Kanskje du vil sy deg vindvotter, eller lage deg kule rammer til bildene dine? Mulighetene er der.

Vi bruker hverandres erfaringer, drømmer og ideer til å kaste lys over hverdagen og hvilke turer og aktiviteter vi velger å kaste oss ut i. På den måten lærer vi å leve takknemlig i fellesskap.

La oss vandre, fiske, gå på ski, stå på ski, fyre bål, padle, grotte, svømme, hoppe i strikk, knipse bilder og nyyyyte livet – sammen!

Dette blir et år der du får medbestemmelse i hva vi skal gjøre. Hvert år er sånn sett unikt, og vi syr sammen ett fantastisk år basert på våre felles interesser.

Send søknad