Svalbard Tommy Simonsen_MG_4203-2_resize

Se hva vi gjør gjennom skoleåret

Er du klar for et eventyrlig år med masse nye opplevelser? 

Strikkhopp i Kåfjorddalen

Klatring/Turliv og Foto/Friluftsliv nyter den stille og rolige høsten i Troms

Publisert av Folkehøgskolen Nord-Norge Torsdag 20. september 2018

Til tross for at dette er en friluftslivslinje med stor aktivitet er det ingen ekstremsportlinje. det blir mange overnattinger i telt og lavvo. Vi starter snilt og behagelig. Etter hvert vil vi utvikle oss på turteknikk, slik at det som i begynnelsen kan føles litt utfordrende, etter hvert vil være som en «tur i parken». Sammen skal du og gruppa oppdage den store variasjonen i natur, dyreliv og ikke minst det kulturelle mangfoldet som nordområdene har å by på. Heldigvis er ikke friluftsliv bare å vandre i fjellet. Her får du et år med bredde i opplevelser og aktiviteter. 

Med på turene er også kameraet. Folk har forskjellige ambisjoner med kameraet sitt. Noen er ambisiøse og vil gå dypt i temaet, andre er fornøyde bare med å dokumentere det man har gjort. Alt er OK. Felles for oss alle er at vi ønsker å kunne nok til å være i stand til å dokumentere eventyrene vi er med på. Og eventyr blir det!

Turen til Svalbard blir uforglemmelig. Vi skal dra nytte av våre venner på Svalbard folkehøgskole, og lære om livet i arktis. Både historien til denne ville plassen, men også hverdagslivet i Longyearbyen er noe for seg selv. Vi skal selvsagt ut på turer og kanskje vi er så heldige at vi får se kongen av arktis – isbjørnen.

Tilbake på fastlandet venter samisk reindriftskultur og fantastiske fot- og klatreturer i Lofotfjellene. På en gedigen strand helt for oss selv, omkranset av imponerende alpine fjelltopper, skal vi sitte foran lavvoen, fortelle historier og grille fisk på bålet mens mørket siger på. På denne tiden er nordlyset kommet, og her får du oppleve havørna, Norges største fugl, på nært hold.

Lokale småturer til kremplasser står selvsagt på lista. Vi utnytter årstidene maksimalt, og passer på å komme oss ut når forholdene er bra. I november kommer mørketiden sigende. Det er den vakreste tiden på året – tiden for pastellyset.

Senja, Reisadalen og Finnmark er gode og spennende turmål. Nord-Norsk natur er mangfoldig, og vi skal besøke og oppleve mye av det vi har og by på her nord. Når vi kjenner at vi har fått nok av kulde, vender vi nesen mot varmere strøk: Vi reiser til Sør Afrika! Landet er et av de beste å reise til i Afrika. Det er ikke så ekstremt varmt som lenger nord, dermed slipper vi malariamygg og mange andre tropiske utfordringer. Men det holder ikke igjen på opplevelsene. Selvsagt skal vi på safari. Vi skal også møte Sør-Afrikas urfolk. Det blir spennende å oppleve kontrastene mellom urfolk i nord og sør.

Klassen får også komme med forslag til aktiviteter gjennom skoleåret. Vi skal mye på tur, opplevelsene, bildene vi tar og videoene vi lager og ikke minst vennskapet og fellesskapet du får oppleve på tur, skal være unike og verdifulle for deg.

Noen linjeaktiviteter vil vi samarbeide med andre linjer om. Folkehøgskoleåret består også av mer enn bare linjetid. Det kommer til å bli mye morsomt på valgfag, fellesaktiviteter og det sosiale med å bo sammen med andre ungdommer på skoleinternatet.

Du står foran et år der du vil få MANGE nye venner som du vil få unike opplevelser med. Det er bare å glede seg!

 

Send søknad

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0